theluxurioustimes.comNews DeskΚόβει την ανάσα το νέο Air Force Two: Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του

By Exosonic

Κόβει την ανάσα το νέο Air Force Two: Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του

Θα μπορεί να φιλοξενεί 31 επιβάτες, μεταξύ των οποίων υπουργούς και την Πρώτη Κυρία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μία σειρά νέων φωτογραφιών και σχεδίων απεικονίζουν το εσωτερικό της καμπίνας του υπερηχητικού προεδρικού τζετ που έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Exosonic και το οποίο μπορεί να πετάξει σχεδόν σε διπλάσια ταχύτητα από εκείνη του ήχου και να μειώσει το χρόνο ενός ταξιδιού τουλάχιστον στο μισό.

Πέρυσι, αποκαλύφθηκε ότι το Πεντάγωνο είχε αναθέσει το σχεδιασμό ενός πρωτότυπου αεριωθούμενου αεροσκάφους που θα μπορούσε να μεταφέρει ανώτερα μέλη της αμερικάνικης κυβέρνησης, από αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου έως την Πρώτη Κυρία.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέθεσε το φιλόδοξο project με ένα συμβόλαιο 24 μηνών, αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στην Exosonic, αφού εντυπωσιάστηκε από την ιδέα της εταιρείας αεροδιαστημικής για ένα τζετ που θα μπορούσε να πετάει με ταχύτητες Mach 1.8 «υπερηχητικά χερσαία και πάνω από το νερό με ηχητική έκρηξη», σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Το προεδρικό αεροπλάνο είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αεροσκάφους της ίδιας εταιρείας, μόνο που θα μπορεί να φιλοξενεί 31 επιβάτες και όχι 70 σαν το πρωτότυπο, ενώ θα μπορούσε θεωρητικά να φτάσει ταχύτητες 1.380 μιλίων την ώρα.

Η Stephanie Chahan, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του project της Exosonic, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της εσωτερικής σχεδίασης είναι η ευελιξία της καμπίνας για να φιλοξενεί διάφορους επιβάτες, σε αντίθεση με το Air Force One, το αεροπλάνο του προέδρου. «Πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να ταιριάζει σε διάφορες αποστολές όταν και αν τεθεί ποτέ σε λειτουργία», δήλωσε η Chahan στο DailyMail.com.

«Επομένως, πρέπει να είναι αρκετά σπονδυλωτό σε σχεδιασμό για τον Υπουργό Άμυνας, να ταιριάζει στις απαιτήσεις της Πρώτης Κυρίας. Όποιες και να είναι αυτές, είναι σίγουρο ότι διαφέρουν σημαντικά».

Το CNN Travel σημείωσε ότι το αεροπλάνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως Air Force Two, το οποίο μεταφέρει τον αντιπρόεδρο. Το τζετ διαθέτει δύο ιδιωτικές σουίτες και πολυτελή επίπλωση, υλικά που «συχνά δεν συναντώνται στα επαγγελματικά τζετ», δήλωσε η Chahan.

Courtesy Exosonic

Τα χαλιά προέρχονται από τον Αμερικανό κατασκευαστή Scott Group Studio με έδρα το Μίσιγκαν, ο οποίος έχει κατασκευάσει στο παρελθόν χαλιά στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, καθώς και για τους πρώην προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρώτη από τις σουίτες μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα και περιλαμβάνει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με ασφάλεια κατά την πτήση.

Μια δεύτερη σουίτα για ανώτερους υπαλλήλους και επισκέπτες μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επιβάτες που μπορούν να συνεργαστούν και να ξεκουραστούν. Έχει καθίσματα που γίνονται επίπεδα για να επιτρέπουν στους επιβάτες να κοιμούνται στο σκάφος.

Το αεροπλάνο διαθέτει επίσης 20 θέσεις επιβατών business class, με δύο κουζίνες και δύο μπάνια.

«Με αυτό το project σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες που δεν είναι διαθέσιμες σήμερα ή που δεν βλέπετε (ακόμη) σε εμπορικά ή επαγγελματικά αεροσκάφη», δήλωσε η Chahan στο CNN Travel.

Η Chahan είπε στο DailyMail.com ότι ο σχεδιασμός της καμπίνας και το μπλε και άσπρο χρώμα της είναι εμπνευσμένες από το επίσημο έμβλημα του Λευκού Οίκου και το γεράκι Peregrine, ένα πουλί γνωστό για την ταχύτητά του, ένας χρωματικός συνδυασμός που καθιστά την καμπίνα «ουδέτερη και χαλαρωτική».

Courtesy Exosonic

Το αεροπλάνο, το οποίο έχει εμβέλεια 5.000 ναυτικών μιλίων, αναμένεται να πετάξει στα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Το Air Force One, το εξαιρετικά προσαρμοσμένο αεροσκάφος της σειράς Boeing 747-200B που περιγράφεται ως «αεροπλάνο Oval Office τριών επιπέδων», είναι σήμερα ένα από τα ταχύτερα αεροσκάφη στον κόσμο. Μπορεί να ταξιδέψει με τελική ταχύτητα 600 mph, που είναι σχεδόν η ταχύτητα του ήχου.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το Air Force One μπορεί να φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο 45.100 πόδια. Συγκριτικά, ένα εμπορικό αεροσκάφος φτάνει συνήθως τα 30.000 πόδια.

Είναι κατασκευασμένο για να υποστηρίζει το βάρος έως και 70 επιβατών, καθώς και χώρους διαμονής για τον πρόεδρο, τους ανώτερους συμβούλους του, τους αξιωματικούς της μυστικής υπηρεσίας, τους δημοσιογράφους και τους καλεσμένους.

Η τρέχουσα έκδοση του αεροπλάνου διαθέτει επίσης 371 τετραγωνικά χώρο που περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων, γραφεία και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν στον πρόεδρο να εργάζεται εν πτήσει.

Courtesy Exosonic

Το Air Force One διαθέτει επίσης δύο κουζίνες για την προετοιμασία φαγητού, έναν γιατρό σε κάθε πτήση και ένα ιατρικό χειρουργείο.

Υπάρχουν σήμερα δύο αεροσκάφη Air Force One σε λειτουργία. Το αεροσκάφη φέρουν τους κωδικούς ουράς 28000 και 29000 και αγοράστηκαν όταν ο Ronald Reagan ήταν πρόεδρος. Εισήχθησαν για πρώτη φορά σε υπηρεσία κατά τη διοίκηση του διαδόχου του Ρέιγκαν, George H.W. Bush.

Πριν από αρκετά χρόνια, η Boeing αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της σειράς 747-200. Έτσι έγινε δύσκολο να αντικατασταθούν τα ανταλλακτικά του αεροσκάφους.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, o πρόεδρος διέταξε να κατασκευαστεί ένας στόλος αντικατάστασης που βασίζονταν στη νέα σειρά 747-8.

Τον Ιούλιο του 2018, η Boeing έλαβε συμβόλαιο 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο αεροσκαφών 747-8 για χρήση ως Air Force One από τον πρόεδρο, που θα παραδοθεί έως τον Δεκέμβριο του 2024 και θα είναι χρωματισμένο κόκκινο, λευκό και μπλε.

Τα Boeing 747-8 έχουν σχεδιαστεί για να είναι ένας αερομεταφερόμενος Λευκός Οίκος που μπορεί να πετάξει κάτω από τα χειρότερα σενάρια ασφαλείας, όπως ο πυρηνικός πόλεμος, και τροποποιείται με στρατιωτικά αεροηλεκτρονικά, προηγμένες επικοινωνίες και συστήματα αυτοάμυνας.

Courtesy Exosonic

Courtesy Exosonic

Courtesy Exosonic

Courtesy Exosonic

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK