theluxurioustimes.comNews DeskHi Sea: Η πλωτή βίλα-όνειρο των 600 τ.μ. στη θάλασσα της ανατολικής Κίνας

Hi Sea

Hi Sea: Η πλωτή βίλα-όνειρο των 600 τ.μ. στη θάλασσα της ανατολικής Κίνας

Οι αρχιτέκτονες έλαβαν υπόψη τα θαλάσσια ρεύματα και τους μουσώνες και υπολόγισαν με ακρίβεια την άνωση [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της δημιουργίας πιο ανθεκτικών υλικών όλο και πιο έξυπνες κατασκευές, κάποιες από τις οποίες μαγεύουν ως προς την σύλληψη τους σαν αρχιτεκτονικά projects, κάνουν την εμφάνιση τους σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πολλές από αυτές βρίσκονται στην Κίνα, στην οποία τα τελευταία χρόνια συντελείται μία πραγματική επανάσταση στο συγκεκριμένο τομέα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η πλωτή βίλα Hi Sea που βρίσκεται 500 μέτρα από την ακτή του νησιού Dongshan, στην περιοχή Fujian της Κίνας. Πρόκειται για μία κατασκευή συνολικού εμβαδού 500 τ.μ. που πλέει ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο κόσμο, δίνοντας σημασία τόσο στην αισθητική όσο και στην ασφάλεια.

Από την αρχή της κατασκευής του οι αρχιτέκτονες έλαβαν υπόψη φυσικούς παράγοντες όπως τα θαλάσσια ρεύματα και τους μουσώνες και υπολόγισαν με ακρίβεια την άνωση διασφαλίζοντας πως το κύριο σώμα του κτιρίου μπορεί να αντέξει ακόμα και τυφώνα. Για την οροφή της Hi Sea χρησιμοποιήθηκαν υλικά που συναντώνται συνήθως σε αεροδρόμια και γιοτ τα οποία είναι ανθεκτικά στη διάβρωση. 

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό σε διακόσμηση και διαρρύθμιση χώρο ο οποίος περιλαμβάνει σαλόνι, τρία υπνοδωμάτια και μία κουζίνα, ενώ το γεγονός ότι την κάθε φορά φιλοξενεί από μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι ή μία παρέα διασφαλίζει απόλυτη ιδιωτικότητα και ασφάλεια.

Βάρκες και καγιάκ αγκυροβολούν δίπλα στο κτίριο που φιλοξενεί κατά καιρούς συναντήσεις φίλων, οικογενειακά δείπνα ή επαγγελματικά ραντεβού. Η εσωτερική διακόσμηση είναι λιτή με έμφαση στα ξύλινα στοιχεία ενώ η θέα από κάθε υπνοδωμάτιο είναι διαφορετική.

Ο σχεδιαστής έχει κάνει τα πάντα για τη μέγιστη ανοιχτή περιοχή στο ανθρώπινο μάτι, επιτρέποντας παράλληλα στο φυσικό φως να εκπέμπεται από όλες τις γωνίες των παραθύρων, όπου η φωτεινότητα και το σκοτάδι συνυπάρχουν, το ζεστό ρεύμα και το αεράκι. Υπάρχουν τραπεζάκια, τραπέζια και καρέκλες στην απίστευτης ομορφιάς ξύλινη βεράντα. Ακόμα κι αν ο φιλοξενούμενος δεν κάνει τίποτα, νιώθει την απόλυτη ηρεμία του τοπίου και την άνεση μίας απλής -αλλά πραγματικά ονειρικής- ζωής.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

 

Architects: Balance Design
Area:  591 m²
Y
ear:  2020
Photographs:  Zhi Xia, Yuedong Zhou

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK