theluxurioustimes.comNews DeskMagazineEmbassy Gardens' Sky Pool: Κολυμπώντας στο κενό με θέα τον Τάμεση

Sky Pool

Embassy Gardens’ Sky Pool: Κολυμπώντας στο κενό με θέα τον Τάμεση

Οι τολμηροί θα κολυμπούν μεταξύ δύο κτιρίων μέσα σε μια διαφανή πισίνα ύψους 35 μέτρων από το έδαφος [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Η πρώτη διαφανής Sky pool πισίνα στον κόσμο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα. Οι κολυμβητές θα επιπλέουν κυριολεκτικά στον αέρα, από ύψος 10 ορόφων μεταξύ δύο πανύψηλων κτιρίων δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, στο Nine Elms, στο νότιο Λονδίνο.

Η πρεμιέρα, την οποία καθυστέρησε η Covid, θα θέσει τη σφραγίδα σε ένα φιλόδοξο μηχανολογικό έργο που περιελάμβανε τη μεταφορά ακρυλικής πισίνας σε στυλ ενυδρείου περίπου 5.000 μίλια από το εργοστάσιο στο Κολοράντο όπου κατασκευάστηκε. Η πισίνα, μαζί με ένα σπα στον τελευταίο όροφο, ένα καλοκαιρινό μπαρ και ένα αναψυκτήριο, θα είναι το επίκεντρο της οικιστικής ανάπτυξης με τίτλο Embassy Gardens, κόστους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, κοντά στον Τάμεση.

image EcoWorld/Ballymore

Οι κολυμβητές θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα ολόκληρου του κεντρικού Λονδίνου, ενώ θα κολυμπούν μεταξύ των δύο κτιρίων σε μία νέα κατασκευή κατοικιών, στο Nine Elms, του Vauxhall.

Σε ύψος 35 μέτρα πάνω από το έδαφος, η εμβληματική δομή θα προσφέρει θέα προς το Κοινοβούλιο, το London Eye αλλά και προς τον ορίζοντα της πόλης του Λονδίνου. Η πρώτη στο είδος της και απόλυτα διαφανής, η πισίνα υπερχείλισης μήκους 25 μέτρων, πλάτους 5 μέτρων και βάθους 3 μέτρων, αναμένεται να γίνει ο πιο περιζήτητος χώρος για μια βουτιά στη Βρετανία. Το νερό μόνο θα ζυγίζει περίπου 375 τόνους.

Στην πισίνα, οι κολυμβητές θα νιώθουν σαν να βρίσκονται σε ένα ενυδρείο και όχι σε μια εξωτερική πισίνα, καθώς θα βλέπουν τι συμβαίνει 35 μέτρα από κάτω. Οι κολυμβητές θα μπορούν επίσης να κολυμπούν μεταξύ των γειτονικών κτιρίων. Το περίπλοκο έργο μεταφοράς και εγκατάστασης του Sky Pool περιελάμβανε μια ομάδα ειδικών αρχιτεκτόνων, μηχανικών και συμβούλων που είχαν να κάνουν πραγματικά με εκατοστά υλικού κατά την τοποθέτηση της δομής στα δύο κτίρια.

Η ομάδα, αποτελούμενη από αρχιτέκτονες της Arup Associates, μηχανικούς της Eckersley O’Callaghan και τους σχεδιαστές ενυδρείων Reynolds, έστειλαν την τεράστια πισίνα στο Λονδίνο, στη συνέχεια την τοποθέτησαν με προσοχή στη θέση της, όπως δείχνει ένα εκπληκτικό βίντεο:

Τα κτίρια που συνδέονται με το Sky Pool θα υπόκεινται σε φυσιολογικές κινήσεις που είναι εγγενείς σε δέκα ορόφους κτιρίων, όπως η ταλάντευση ανέμου και η εγκατάσταση θεμελίων. Ωστόσο, η δομή της δεξαμενής μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις κινήσεις, χωρίς να είναι άκαμπτα συνδεδεμένη και στα δύο άκρα, καθώς μπορεί να γλιστράει, διατηρώντας ταυτόχρονα τη στεγανή ακεραιότητα της.

Το Sky Pool, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει το καλοκαίρι, είναι το εντυπωσιακό αποκορύφωμα της ανάπτυξης του Embassy Gardens από την EcoWorld Ballymore, το οποίο περιλαμβάνει 2.000 κατοικίες και πολυτελή διαμερίσματα, έναν χώρο λιανικής, έναν χώρο γραφείων, καθώς και μπαρ, εστιατόρια και διαμορφωμένους κήπους, χτισμένους γύρω από τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Tan Sri Dato’ Sri Liew Kee Sin, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της EcoWorld International, ανέφερε ότι «Η κατασκευή του Sky Pool ήταν ένα πολύ συναρπαστικό έργο, το οποίο η EcoWorld Ballymore είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη που γίνεται πραγματικότητα.

image EcoWorld/Ballymore

Η πρεμιέρα θα είναι ένα τεράστιο ορόσημο για την ανάπτυξη, και για την περιοχή Nine Elms γενικότερα, καθώς η πισίνα θα είναι πραγματικά ένα θέαμα που θα θέλουν να δουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες της περιοχής. Είναι ένα προϊόν μοναδικής φιλοδοξίας, καινοτομίας, επιμονής και φαντασίας και ελπίζουμε ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επιχειρήσεις στην περιοχή θα είναι υπερήφανοι που έχουν το Sky Pool κοντά στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους».

Ο Sean Mulryan, πρόεδρος της Ballymore, πρόσθεσε: «Το όραμα για το Sky Pool προήλθε από την επιθυμία να φτάσουμε στα όρια της ικανότητας κατασκευής και μηχανικής. Η Ecoworld Ballymore ήθελε να κάνει κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Θέλουμε να προωθήσουμε τα όρια σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού. Η διαφανής δομή του Sky Pool είναι το αποτέλεσμα σημαντικών εξελίξεων στις τεχνολογίες κατά την τελευταία δεκαετία. Η εμπειρία της πισίνας θα είναι πραγματικά μοναδική, θα αισθάνεσαι σαν να επιπλέεις στον αέρα στο κεντρικό Λονδίνο», πρόσθεσε.

image EcoWorld/Ballymore

image EcoWorld/Ballymore

image EcoWorld/Ballymore

image EcoWorld/Ballymore

 

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE