theluxurioustimes.comNews DeskEarth 300: Ένα ακραία εντυπωσιακό superyacht στην υπηρεσία της επιστήμης

By Iddes Yacht + NED Ship Group

Earth 300: Ένα ακραία εντυπωσιακό superyacht στην υπηρεσία της επιστήμης

Με μήκος 300 μέτρων, περιλαμβάνει μία επιστημονική σφαίρα 22 εργαστηρίων [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά superyacht που κατασκευάστηκαν ποτέ, μήκους 300 μέτρων, είναι έτοιμο να καταπλεύσει το 2025 και θα είναι στην πραγματικότητα ένα πλοίο επιστημονικής εξερεύνησης με 22 εργαστήρια αιχμής και με δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα από 400 άτομα.

Ο λόγος για το Earth 300 που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του έχει σχεδιαστεί για να «ενώσει την επιστήμη και την εξερεύνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγαλύτερες προκλήσεις της Γης». Αυτό αναφέρει ο δημιουργός του Salas Jefferson, της ναυπηγικής εταιρείας Iddes Yacht, ο οποίος δηλώνει ότι το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 160 επιστήμονες σε κάθε απόπλου του.

Το Earth 300 θα σφύζει από πράσινη τεχνολογία, μία πρωτότυπη «επιστημονική σφαίρα» 13 ορόφων και θα τροφοδοτείται από έναν Molten Salt Reactor, έναν τύπο γεννήτριας πυρηνικής ενέργειας που χρησιμοποιεί τετηγμένο άλας φθορίου ως ψυκτικό, λειτουργώντας σε χαμηλή πίεση.

Όταν μπει στη θάλασσα, το Earth 300 θα λειτουργήσει ως «τεχνολογική πλατφόρμα για την επιστήμη, την εξερεύνηση και την καινοτομία στη θάλασσα», σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία αναφέρει ότι τα 22 εργαστήριά του θα είναι εξοπλισμένα με ρομποτικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Με τη αρχιτεκτονική του Έργου να έχει αναλάβει η εταιρεία NED,το εντυπωσιακό πλοίο θα παρουσιάζει «χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στην κρουαζιέρα και τα πολυτελή σκάφη, αλλά δεν θα ανήκει σε αυτή την κατηγορία των super yacht», σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Earth 300, Aaron Olivera.

Η εταιρεία πίσω από το σχέδιο αναφέρει ότι θα περιλαμβάνει μια «επιστημονική πόλη» μέσα σε μια τεράστια σφαίρα, το οποίο θα είναι σαν ένα κατάστρωμα παρατήρησης και που το εσωτερικό του θα είναι αφιερωμένο στην επιστημονική έρευνα και αποστολή.

Η φάση σχεδιασμού του σκάφους έχει ολοκληρωθεί, με την κατασκευή να ξεκινήσει σύντομα σε μία τεράστια πλωτή πόλη που θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του Τιτανικού με μήκος περίπου ίσο με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το Earth 300 θα μεταφέρει επίσης έναν στόλο προηγμένων υποβρύχιων σκαφών που θα βοηθήσουν στις μελέτες βαθέων υδάτων και ένα ελικόπτερο που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν από και προς το πλοίο και να εξερευνούν τον ωκεανό από τον αέρα, σύμφωνα με τον Jefferson.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε πλοίο που θα εμπνεύσει. Όταν κάποιος κοιτάει τη σφαίρα του καταστρώματος, θέλουμε να εμπνέεται ως προς την προστασία της Γης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Όταν κάποιος είναι στη σφαίρα, που θα στεγάζει μία μικρή πόλη επιστήμης, θέλουμε να νιώθει τη δράση όλων των επιστημονικών έργων που θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Θέλουμε να εμπνευστεί και να γίνει αλχημιστής των παγκόσμιων λύσεων που αφορούν τον πλανήτη».

Η διαμονή στο πλοίο θα είναι για συνολικά 160 επιστήμονες, 20 εμπειρογνώμονες, 20 μαθητές, 40 VIP επισκέπτες και 165 μέλη πληρώματος για την υποστήριξη των καμπινών, των εργαστηρίων και των επισκεπτών.

Το όραμα για την κατασκευή του σκάφους είναι ότι κορυφαίοι επιστήμονες θα συνεργαστούν για να φέρουν γρήγορες, εκτεταμένες λύσεις στην αγορά, σύμφωνα με τον ιστότοπο για το Earth 300.

«Ταυτόχρονα, προσφέρει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να επωφεληθεί η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς και ένα σκηνικό για την επιστήμη των πολιτών και την ατρόμητη, ουσιαστική εξερεύνηση».

Υπάρχουν αρκετά επιστημονικά πεδία που το πλοίο και το πλήρωμά του σκοπεύουν να εξερευνήσουν, όπως η ασφάλεια του νερού και των τροφίμων, οι κλιματικές καταστροφές, η εκπαίδευση και η παγκόσμια ανθεκτικότητα στην υγεία.

Η επισιτιστική ασφάλεια εξαρτάται από την ασφάλεια των υδάτων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ο κόσμος εξαντλείται από καθαρό, γλυκό νερό για να τροφοδοτήσει και να θρέψει έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό και να διατηρήσει την υγεία του πλανήτη μας», δηλώνει η εταιρεία.

«Η Covid-19 έχει λειτουργήσει σαν ένα τεστ σε κάθε πτυχή της ζωής, εκθέτοντας με πρωτόγνωρο τρόπο τις αδυναμίες παγκόσμιων συστημάτων υγείας. Είναι σημαντικό να πάρουμε τα σωστά μαθήματα σχετικά με την ετοιμότητα, την ικανότητα και τη μελλοντική ανθεκτικότητα στο συγκεκριμένο χώρο.

Το Earth 300 υπόσχεται να είναι ένα σημαντικό αποθετήριο δεδομένων και πληροφοριών για τον πλανήτη Γη. Παρέχουμε μια ανοιχτή πλατφόρμα για την επιστήμη και την καινοτομία στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα».

Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Olivera, το έργο Earth 300 υποστηρίζεται από διάφορες εταιρείες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των IBM, RINA, Triton Submarines και EYOS Expeditions.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK